Megdőlt a budapesti szélrekord, havazás jöhet

Hétfőn, január 14-én megdőlt a budapesti szélrekord és az ország nagy részén kedden is viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Északkeleten hózáporok lehetnek. 

Az előzetes adatok alapján a János-hegyen 104,8 kilométer/órás széllökés is volt január 14-én, ezzel pedig megdőlt az 1966. január 14-ei 100,8 kilométer/órás budapesti szélrekord – írja a szolgálat. Éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a szél. Kedden, január 15-én napközben a délnyugati és északkeleti tájak kivételével ismét többfelé viharossá fokozódhat a szél. Egy-egy helyen 85 kilométer/óra fölötti széllökés is lehet. A hegyvidéki területeken azonban 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek.
A hózáporokkal kapcsolatban azt írták, hogy eleinte északkeleten, éjjel pedig már máshol is hullhat kevés (akár 2-3 centiméternyi) hó. Kedden, a nap második felében főként északkeleten lehet kisebb havazás.
Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és mínusz 7 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul.

Comments are closed.