Megalakult a „Kerületi Zöld Kommandó”

A tavaszi tisztasági hónap hatékonyságának fokozása és a köztisztaság fenntarthatósága érdekében a Budapest Főváros XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Önkormányzata közreműködése révén április 16-án megalakult a Kerületi Zöld Kommandó – nyilatkozta Németh Tibor, a főépítészi, városfejlesztési és üzemeltetési főosztályvezetője, aki összekötő szerepet játszik az egyes szervezetek között.

A tavaszi tisztasági hónap legfőbb célja, hogy a lehető legtöbb illegális szemétlerakót sikerüljön feltérképezni és felszámolni a kerületben, de a megelőzésre is nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a jövőben – tudatta Juhász Márton, a koordinációs feladatokkal megbízott Palota-15 Nonprofit Kft ügyvezetője.

A koordinátori feladatok nem merülnek ki az egyes szervezetek munkájának összehangolásában lévén, hogy a program egy másik lényeges eleme, az elsősorban a családi lakóházas övezetekbe szánt zöldhulladékgyűjtő zsákok szétosztása is a kft. feladata lesz. Az ingatlanonként 3 darab 180 literes zsák átvételére a lakcímkártya bemutatásával a Fő út 64. szám alatt található Palota Pontban lesz lehetőség május 12-től.

A Zöld Kommandóhoz mindez idáig az alábbi szervezetek kapcsolódtak:

–          Répszolg Kft.

–          BRFK XV. ker. Rendőrkapitányság

–          Palotai Polgárőrség

–          Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Közigazgatási és Ügyfélszolgálati Főosztály, Igazgatásrendészeti Osztály

–          Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet

–          Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály

A tavaszi tisztasági hónap további kapcsolódó programelemeivel, az 5. TeSzedd, Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióval a május 5-15. közt az FKF Zrt. lomtalanításával kapcsolatban az alábbi telefonszámon és elektronikus levelezési címen lehet érdeklődni:

Program koordinátor:  asszisztens@palota-15.hu  06-20-5152949

Az illegális szemétlerakókat az alábbi zöld számokon jelenthetik be:

06-80-203804

06-80-205062

06-80-204386

Comments are closed.