Még igényelhető a Pedagógusi díszoklevél és Díszdiploma

Kerületi nyugalmazott pedagógusok február 17-ig igényelhetik a jubileumi díszoklevelet és díszdiplomát.


A Pedagógus díszoklevél, valamint a Díszdiploma egymástól eljárásukban független elismerési formák. Míg a díszdiploma iránti kérelmeket a diplomát kiállító felsőoktatási intézmény (vagy jogutódja) bírálja el, a díszoklevél a XV. kerületi önkormányzat által alapított és adományozható elismerés. Az önkormányzat azonban az eljárásrendek összevonásával és egyben történő kezelésével kívánja megkönnyíteni, hogy a jogosultak az elismerésekhez jussanak.
Az önkormányzat Pedagógus díszoklevéllel ismeri el azoknak a nyugdíjas pedagógusoknak a munkáját, akik 2020-ban 50, 60, 65, 70 éve szerezték meg a pedagógusdiplomájukat. Kerületi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, illetve legalább 20 évet pedagógus munkakörben töltöttek el, vagy legalább 20 évet az önkormányzat közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményben pedagógus munkakörben dolgoztak.
A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályán lehet benyújtani személyesen (1153 Budapest, Bocskai utca 1–3. A épület fszt. 18-as szoba) vagy postai úton (1153 Budapest, Bocskai utca 1–3.). A díszoklevél odaítéléséről a polgármester dönt április 30-ig, ami mellé pénzjutalom is jár.
A díszdiploma iránti kérelem a díszoklevél-kérelemmel egy időben, egyszerre benyújtható az önkormányzathoz. A beérkezett kérelmeket az önkormányzat továbbítja az illetékes felsőoktatási intézménynek elbírálásra, azt tehát a kérelmezőnek nem kell külön az érintett intézményhez is benyújtania.
A kérelem benyújtásával kapcsolatban további felvilágosítás a 305 3310-es telefonszámon, Dobrosiné Ladjánszki Tímea intézményfelügyeleti referenstől kérhető.

Comments are closed.