Matlák Gábor alpolgármester belépett a DK-ba

A 2022-es kormányváltáshoz tovább kell színesíteni az ellenzéket, új emberek kellenek a magyar közélet demokratikus oldalára – mondta Gyurcsány Ferenc DK-elnök keddi, december 3-i sajtótájékoztatóján. Azt is bejelentette, hogy Matlák Gábor XV. kerületi alpolgármester belépett a DK-ba – írja az MTI.

Fotó: XV Média, Vargosz

Matlák Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

A DK elnöke örömét fejezte ki, hogy Matlák Gábor úgy gondolja, a DK egyike lehet azoknak a pártoknak, amelyekkel “az Orbánnal szemben álló sokaság győzelemre viheti a haza ügyét 2022-ben”. Az új belépővel 16-ra emelkedett a DK-s budapesti alpolgármesterek száma.

Matlák Gábor elmondta, hogy a rendszerváltás idején kezdett politizálni, ekkor belépett a Fideszbe, de még 1989-ben otthagyta a pártot. Ezután az SZDSZ-ben politizált, majd a XV. kerületben, illetve a fővárosi önkormányzatban volt képviselő. Meglátása szerint a DK összetartó és elkötelezett csapat, amely következetesen és kitartóan képviseli az eszmét, amely szerint nemcsak a kormányt kell leváltani, hanem “a félelem és önkényuralom rendszerét” is fel kell számolni.

Comments are closed.