Matiné ovisoknak a szimfonikusokkal

Ez már a negyedik évad, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar ingyenes matinét szervez a Csokonai Művelődési Házban. A Zene –Tér – Kép című sorozatban a hangszercsaládokkal ismerkedhetnek meg a kerület óvodásai.
A négy előadásból álló hangszerbemutatón elsőként a vonósok, majd a fafúvósok, a rézfúvósok, végül az ütőhangszerek családjával ismerkedhetnek meg a gyerekek. – A sorrendiséget alapvetően az határozta meg, hogy egy szimfonikus zenekarban a vonósoké a főszerep, a partitúrában pedig ilyen módon követik egymást a hangszerek – magyarázta Székely Edit fuvolaművész, a gyermekkoncertek vezetője.

Fotó: MÁV Szimfonikusok

Fotó: MÁV Szimfonikusok

A 45-50 perces előadások rövid hangszeres bemutatóval kezdődnek, majd játékos mondókázás, versek, dalok következnek, mégpedig olyanok, amik kapcsolódnak az adott hangszercsalád egy-egy tagjához, hogy a kicsik ilyen módon tudják meglévő tudásukhoz kapcsolni az új ismereteket. A sorozat novemberben kezdődött, a további három előadás a jövő évben várható.
A MÁV Szimfonikus Zenekar gyakorlatilag magzatkortól szervez előadásokat, hiszen Múzeum utcai próbatermében havonta egy alkalommal kismamáknak muzsikálnak, valamint baba-mama koncertet adnak.

Comments are closed.