Másodszorra negyedik hely

Az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület Hivatal Kupa néven harmadik alkalommal is megrendezte a minisztériumok, államigazgatási szervek, hivatalok és önkormányzatok részére szervezett amatőr férfi kispályás labdarúgótornáját az Újpalotai úti sporttelepén. A szervezők legfőbb célja volt, hogy az említett intézmények munkatársai számára játék- és versenyzési lehetőséget, illetve aktív szabad­idős programot biztosítsanak.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Csak tavaly kapcsolódtunk ehhez a küzdelemsorozathoz, és most is az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat – mondta Marék Csaba, a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Köznevelési, Közművelődési és Sport osztályának referense, a XV. kerületi önkormányzat és polgármesteri hivatal csapatának vezetője. – Nem elhanyagolható az ilyen tornák csapatépítő jellege sem. A csapatunkban mindenkinek van valamilyen focis múltja, ki magasabb, ki alacsonyabb osztályban játszott egy ideig, és a foci a mai napig mindnyájunk számára fontos maradt. A munkánk mellett nem volt időnk edzeni, most a járványhelyzet miatt nem is lett volna lehetőségünk rá, ezért az elsődleges célunk, hogy a hivatalunkat méltóképpen tudjuk képviselni. Ugyanakkor tervezzük, hogy, amint ezt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, szeretnénk majd termet bérelni, és hetente legalább egyszer játszani egyet, hogy minél jobban összecsiszolódjunk.
A szervezők a 11 részt vevő csapatot négy csoportba sorolták. A Kecskeméti Zsolt, Fodor Sándor, Beke Károly, Verebély Vince, Megyasszai Csaba, Grensperger Márton, Czuczu Tamás, Marék Csaba, Tótika Béla, Szűcs Richárd és Koleszár Márk alkotta XV. kerületi csapat a ferencvárosi önkormányzat és az Innovációs és Technológiai Minisztérium csapatával került egy csoportba. Ezt a kört együttesünk százszázalékos teljesítménnyel (két győzelemmel) hozta. A következő körben lejátszott két mérkőzésen már ötven százalék volt az arány, hisz a csapat egy 1–0-s győzelmet követően 3–2-re kikapott soron következő ellenfelétől. Ez pedig azt jelentette, hogy a III. Hivatal Kupán a bronzéremért játszhattak a fiúk. Ezen a találkozón az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt az ellenfél, amely csapatot az első körben Szűcs Richárd két góljával 2–1-re sikerült legyőzni. Ezúttal azonban a fáradtságtól és a távozók miatt meggyengült együttestől „csak” egy 1–1-es döntetlenre futotta, a büntetőpárbajt pedig a minisztérium dolgozói nyerték. Így ezúttal a negyedik hely jutott a mieinknek. Vígaszt jelentett azonban, hogy a szervezők Kecskeméti Zsoltot választották meg a torna legjobb kapusának. A III. Hivatal Kupát nem mellesleg a BRFK rendőrei nyerték a Hungaro Controll légiirányítói ellen.