Másodfokú riasztás a heves zivatarok miatt

Több északkeleti járásra már másodfokú riasztást is kiadott a heves zivatarok veszélye miatt június 12-e délután a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken már a következő órákban olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket károkozó szél, nagyméretű jég kísérhet. Budapesten narancs riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: délután helyenként (elsősorban északkeleten és északnyugaton) alakulhatnak ki zivatarok. Késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől zivatarrendszer lép az ország légterébe, amely kelet, északkelet felé halad, és éjszaka átvonul az országon

A heves zivatarokat károkozó (óránkénti 90-100 kilométeresnél is erősebb) szélroham, nagy méretű (2-5 centiméteres, kis eséllyel annál is nagyobb) jég kísérheti. Felhőszakadás is valószínű, amelynek során rövid idő alatt 30 milliméternyi, néhol 50 milliméternél is több eső eshet.
Heves zivatarok veszélye miatt Budapestre, Pest megyére is másodfokú (narancs) riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Comments are closed.