Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

ásodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár június 26-a 24 óráig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban.
    
A lakosság figyelmét felhívták arra, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasolják, hogy megfelelő napvédőt használjanak, és olyan ruhát viseljenek, ami véd a leégés ellen. Amennyiben tehetik, a legmelegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát.
A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/hoseg/klimatizalt_helyisegek_listaja_2017.xls.

A kerületben itt találhatók klimatizált helyiségek:

Forrás: katasztrófavédők

Forrás: katasztrófavédők

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél június 23-a reggel 6 órától elrendelték a legnagyobb fokozatú készültséget – írja az FKF a Facebook-oldalán. Ennek értelmében 20 locsolóautó dolgozik, nappal a lakótelepeken, sűrűn lakott városrészekben, éjszaka a nagy forgalmú főútvonalakon.
A BKV megrendelésére végezik a villamosvágányok hűtését is a meghatározott vonalakon.

Fotó: FKF Zrt.

Fotó: FKF Zrt.

Comments are closed.