Márciusban menetrenváltozások lesznek a BKK-nál

Márciusban több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.  Több vonalon új idénymenetrendet vezetnek be, valamint óraátállítás is lesz.

Március 5-e (szombat) áthelyezett munkanap, ekkor a pihenőnappá nyilvánított március 14-ét (hétfőt) kell ledolgozni. Ezen a napon a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend érvényes.
Március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója, majd a 27-én és 28-án tartandó húsvét ünnepe miatt is változásra kell számítani a tömegközlekedésben: március 14-én (hétfőn) a szombati, 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi, 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) pedig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járművek.
Hozzátették: jobb járatcsatlakozást biztosító menetrend-módosítás lép életbe a március 1-jére (keddre) virradó éjszaka többek között a 196-os és a 196A busz vonalán. E járatok új menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik a BKK honlapján.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Március 20-án (vasárnap) – élve a törvény adta lehetőséggel – nyitva tart több főváros környéki hipermarket, ezért a BKK buszjáratokkal biztosítja a megközelíthetőségüket. Az Auchan Fóthoz a 224-es busszal lehet eljutni – olvasható a közleményben.

 

Comments are closed.