Március elején megkezdődik a kerti zöldhulladék elszállítása

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladékok begyűjtését március 5-én, hétfőn.

A szolgáltatásról a postaládákba bedobott kiadványban tájékoztatják a lakókat, amelyben feltüntetik a körzethatárokat és az elszállítás napját is. Kerületünkben hétfőn, csütörtökön és pénteken gyűjtik be a zsákokat a térképen jelöltek szerint. Az összegyűjtött zöldhulladékot komposztálják.

15.zoldhulladek_hirlevel_XV-terkep

A társaság csak az FKF logóval ellátott, „Kerti zöldhulladék” feliratú, biológiailag lebomló zsákokban szállítja el a levágott füvet, lombot, gyomot, fa és bokornyesedéket. A zsákok megvásárolhatók a cég lakossági ügyfélszolgálati irodájában, a hulladékudvarokban, valamint értékesítő-partnereinél. A 100 literes zsák ára 235 Ft/db.

A gyűjtőzsákok ára tartalmazza a begyűjtés, az elszállítás és a komposztálás költségét. A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet az FKF által kínált ártól. Amennyiben a zöldhulladékos zsákban háztartási vagy egyéb, nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

A társaság arra kéri a lakókat, hogy csak a tájékoztatóban jelzett időpontban készítsék ki a zsákokat!

Comments are closed.