Már gyűjtik a zöldhulladékot, csak nincs mibe

Elkezdték a kerti zöldhulladék begyűjtését a családi házas övezetekből március 21-étől. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egyelőre nem kapható olyan zsák, amelyben kirakható a zöldhulladék. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azt ígéri, március végétől kapható lesz a biológiailag lebomló zsák, bár egyelőre csak a cég Ecseri úti ügyfélszolgálati irodájában (IX., Ecseri út 8-12.) valamint a hulladékudvarokban. A többi viszonteladónál talán április közepétől lesz megvásárolható az új 100 literes lombzsák, amely 320 forintba kerül majd.

A régi műanyag zsákokba már ne tegyünk ki zöldhulladékot, mert nem viszik el. Ha sok ilyen zsákja maradt valakinek, tőle visszavásárolják az Ecseri úti ügyfélszolgálaton, valamint a hulladékudvarokban, de csak március 31-ig. Ha csak néhány darab maradt, abba a kommunális (vagyis háztartási) szemetet lehet rakni, azt május 31-ig elszállítják.

Az FKF ügyfélszolgálatától kapott tájékoztatás szerint a héten a kötegelt gallyakat, ágakat már elszállítják a zöldhulladék-járatok. Kerületünkben a térkép szerint hétfőn, csütörtökön és pénteken gyűjtik be a kerti hulladékot.

Comments are closed.