Már a jövőt építik

Május második hétvégéjén rangos sakkversenynek volt helyszíne a kerület.  A Palota Sakk IX. alkalommal rendezte meg a REGIO Játék Rákospalota-kupa sakkversenyét, amely az elmúlt tíz esztendőben komoly rangot vívott ki magának a hazai sakkéletben.

– Tavaly, sajnos a pandémia miatt nem tudtunk versenyt rendezni, így hiába megy már tíz éve ez a rendezvényünk, az idei még csak a kilencedik alkalom – mondta Mihály Zoltán, a Palota Sakk vezetője, a sakkverseny főszervezője. – Az eseménnyel kapcsolatban is sok volt a bizonytalanság, például az  utolsó pillanatokban dőlt el, hogy az állandó helyszínnek számító Hubay Jenő Zeneiskola díszterme helyett idén a Buday II László stadionban legyen a verseny.

A REAC telepét nem egy ilyen nagyszabású teremsport-eseményre találták ki, azonban a jó szervezésnek köszönhetően, gond nélkül lezajlott a verseny. Az emeleten a gyerekeknek rendeztek egy házibajnokságot (23 résztvevővel), míg a nagy verseny, a nyílt FIDE verseny (78 indulóval) helyszíne az udvari zöld terem lett.

Fotók: XVMÉDIA, Nagy Botond

– Ez a verseny minden évben a sakk ünnepe – mondta Tóth Imre alpolgármester a verseny megnyitóján. – A Palota Sakknak köszönhetően már a hazai berkekben  komolyan jegyzik ezt az eseményt, amely a kerületnek is jó reklámot jelent.

– A FIDE versenyünkön ismét rangos mezőny gyűlt össze – tette hozzá Mihály Zoltán –, és esélyeshez méltó módon a legtöbb ÉLŐ-ponttal rendelkező Marianovics Anna, nemzetközi női nagymester nyerte a versenyt Gehér Koppány és Udvardi Zalán előtt. A legeredményesebb hazai versenyző Szőke Dávid volt, aki a 26. lett. A gyerekversenyben  sikeresebbek  voltunk, Zelény Botond a korosztályában harmadik lett, míg az oviskorú Béres Alma a legjobb lány sakkozó díját érdemelte ki.

Mihály Zoltán kitért arra is, hogy szeretnének egy stabil első osztályú csapatot kialakítani, amely akár még a bajnoki címre is esélyes lehetne. Bíznak  abban, hogy az önkormányzat is támogatni fogja csapatépítő törekvéseiket, és a Palota Sakk felnőtt csapata  képes lesz majd kiemelkedő eredményre!

 

Comments are closed.