Májusra kilábalunk a gödrökből

A hideg és a meleg gyors váltakozása, valamint a csapadékos időjárás nem kedvezett útjaink állapotának, így jelentősen megszaporodtak a kátyúk kerületünkben is.

Jelenleg körülbelül 300 kátyú nehezíti a közlekedést a kerületi fenntartású utakon. Ezek érdemi felszámolása március közepén kezdődhet meg, mivel ekkor nyílnak meg a meleg aszfaltot előállító üzemek. A Répszolg a tervek szerint májusra javítja ki a már meglévő úthibákat. Fontos kiemelni, hogy csak a kerületi fenntartású utak javítását végzi a cég, a tömegközlekedési útvonalak kátyúzása a Budapest Közút Zrt. feladata – tájékoztatta lapunkat dr. Jankura Tamás ügyvezető.

Jelenleg a lakossági bejelentések visszaellenőrzése van folyamatban. Annyi bizonyos, hogy a legrosszabb állapotban a Felsőkert és a Bogáncs utca van. Előbbit főként a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe érkező teherautók teszik tönkre. Információnk szerint az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel annak érdekében, hogy a közszolgáltató társaság is szálljon be az útfelújítás finanszírozásába.

Az aszfaltkeverő üzemek újraindulásáig csak az úgynevezett hideg aszfaltos rapid javításokra van lehetőség, ami másra nem jó, minthogy a közvetlen balesetveszélyt elhárítsák. Ezt, ahol szükséges, természetesen megteszi a Répszolg.

Mint megtudtuk, havi szinten több millió forintot költ útjavításokra a társaság.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond