Májusban lesz lomozás a kerületben

Idén május 5-e és 15-e között végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. FKF (Zrt.) a lomozást kerületünkben. A körzetenkénti lomkikészítési időpontokról az ingatlantulajdonosokat, üzemeltetőket az FKF Zrt. hivatalos levélben értesíti a lomtalanítás kezdete előtt 10 nappal.

A lomtalanításkor az FKF Zrt. kizárólag a lomkikészítési időpontot követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező nagyobb darabos hulladékot (például bútort, háztartási gépet, ládákat, dobozt). Viszont nem viszik el a háztartási hulladékot, az építési és bontási hulladékot, a gumiabroncsot, a szénport, a földet, az autóroncsot, az ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatatási tevékenység során keletkezett hulladékot, a veszélyes hulladékot, a külön gyűjtött papírt, a műanyagot és a fémhulladékot, a kerti biohulladékot.

Ha a lomok kikészítésének helyén kivitelezési munkát végeznek és ezért az FKF gépei nem tudják megközelíteni a területet, akkor a megunt holmikat – korábban megküldött lakossági értesítőn megjelölt időpontban – a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gép által megközelíthető helyre kell kirakni.

Az FKF Zrt. által hivatalosan közölt időponttól eltérően, tehát előbb vagy később kihelyezett limlom illegális hulladéknak minősül, így aki kihelyezi, az büntethető.

Comments are closed.