Májusban lesz lomtalanítás a kerületben

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) NZrt. közzétette az idei lomtalanítási időpontokat, kerületünkben május 7. és 17. között szállítják el a háztartásokban fölöslegessé vált holmikat.

A körzetenkénti lomkikészítési időpontokról az ingatlantulajdonosokat, üzemeltetőket az FKF levélben értesíti a lomtalanítás kezdete előtt 10 nappal. Kérik, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levélben megjelölt napon, 18 óra után készítsék ki a lomokat!

lomtalanitas3-fkf

(forrás: FKF)

A társaság a kikészítésre biztosított időpontot követő napon elszállítja a háztartásokban keletkező nagyobb darabos hulladékot (például bútort, háztartási gépet, dobozokat). A lomtalanításnál ne tegyünk ki háztartási hulladékot, építési és bontási hulladékot, gumiabroncsot, ipar-, mezőgazdasági-, vagy szolgáltatási tevékenység során keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot, elkülönített gyűjtött papírt, műanyagot és fémhulladékot valamint zöldhulladékot.

Ha a lomtalanítást érintő útszakaszon végzett kivitelezési munkák miatt a lomtalanító kocsi a forgalomtól elzárt területre nem tud behajtani, úgy a lomokat a lakosságnak a legközelebbi, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre kell kirakni.

A lomok kikészítésére álló idő kizárólag az FKF által hivatalosan közölt időpont, ezért a korábban, illetve késve kihelyezett lom, illegális hulladéknak minősül, így a kihelyező személy szabálysértést követ el, mely szankciót von maga után.

Comments are closed.