Lomtalanítás lesz májusban

A lomtalanítást a kerületben 2017. május 7. és 18. között végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. A körzetenkénti lomkikészítési időpontokról az ingatlantulajdonosokat, üzemeltetőket az FKF Zrt. hivatalos levélben értesíti a lomtalanítás kezdete előtt 10 nappal.
A lomtalanítás során az FKF Zrt. kizárólag a kikészítés időpontját követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező nagyobb darabos hulladékot (például bútort, háztartási gépet, ládát, dobozt). A lomtalanítási közszolgáltatás nem terjed ki a mindennapos háztartási hulladékra, építési és bontási hulladékra, gumiabroncsra, szénporra, földre, autóroncsra, az ipari, mezőgazdasági, vagy szolgáltatási tevékenység során keletkezett hulladékra, veszélyes hulladékra, elkülönített gyűjtött papír, műanyag- és fémhulladékra és a kerti biohulladékra.

lomtalanitas3-fkf
Amennyiben a lomtalanítást érintő útszakaszon kivitelezési munkákat végeznek, és emiatt a lomtalanító gépjármű a forgalomtól elzárt területre behajtani nem tud, úgy a kirakásra szánt lomokat a lakosságnak – korábban megküldött lakossági értesítőn megjelölt időpontban – a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjárművel megközelíthető helyre kell kirakni, mivel kizárólag így tudja elszállítani a limlomokat az FKF Zrt.
Felhívják a lakók figyelmét, hogy a lomok kikészítésének dátuma az FKF Zrt. által hivatalosan közölt időpont, ezért a korábban, illetve késve kihelyezett lom illegális hulladéknak számít, így annak kihelyezője szabálysértést követ el, ami szankciót von maga után.

Városüzemeltetési Főosztály

Comments are closed.