LEZÁRUL AZ IDEI ÖNERŐS JÁRDA-FELÚJÍTÁSI PÁLYÁZAT

Ezúton tájékoztatjuk a kerületi lakosokat és szervezeteket, hogy az idei önerős járda-felújítási pályázat kiírását az Önkormányzat 2015. július 6-tól felfüggeszti, tekintettel arra, hogy az e célra szánt költségforrás a pályázók száma és felújítási igénye alapján kimerült.

Mint ismeretes a Képviselő-testület a 2015. évi költségvetés elfogadásakor bruttó 88, 6 millió Ft összeget különített el a 2014. év végén, valamint az idén benyújtott járdafelújítások lakossági igényének teljesítésére.

Ennek célja az, hogy a kerületi lakosok (és szervezetek) bevonásával, minimális önerő befizetése mellett felgyorsítsuk a rossz műszaki állapotban lévő járdák felújítási ütemét, folytatva a 2011. óta elindított gyakorlatot.

(Magánszemélyek esetében az önrész 800 Ft/nm volt, lakóközösségek és egyéb szervezetek esetében 1 600 Ft/nm.)

A pályázat keretében 2015. június 30-ig közel 160 pályázat érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz, melyek többségét már elbírálta az illetékes Bizottság. Az előzetes felmérések szerint a beérkezett pályázatok már kimerítették az idei költségkeretet, ezért a Hivatal sem az Ügyfélszolgálaton, sem a Városüzemeltetési Főosztályon már nem tudja fogadni a pályázati adatlapokat.

A folyamatban lévő felújítások 2015. december 15-ig teljesülnek majd.

Amennyiben az év hátralévő részében a pályázat folytatására kerülne sort, azt a Polgármesteri Hivatal honlapján (www.bpxv.hu), valamint az Életképek c. lapban is közölni fogjuk.

Köszönjük megértésüket!

           Németh Tibor

Városüzemeltetési Főosztály

              vezetője

 

Comments are closed.