Lezárták a nyomozást az unokázós csalók ügyében – videó

Befejezték az unokázós csalók ügyének nyomozását a XV. kerületi rendőrség munkatársai. A csalók több idős nőtől csaltak ki pénzt és ékszereket mintegy 1,5 millió forint értékben – írja a police.hu

A nyomozás adatai szerint a 40 éves N. Csaba és testvére, az 51 éves N. Ferenc megbízásából B. Marcell és B. Roland 2017. április 7-én egy VIII. kerületi, majd április 14-én este egy XV. kerületi idős asszonyt hívott fel a vezetékes telefonján azzal, hogy az idős nő unokája, rokona. A telefonáló arra hivatkozott, hogy balesetet okozott és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia. A sértettek elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk és pénzt, valamint ékszereket adtak át – mintegy 1,5 millió forint értékben – a lakásuk előtt a 23 éves szendrői B. Marcellnak és társának, a 40 éves budapesti B. Rolandnak.

Az ügyben végzett elemzések és adatgyűjtések során a nyomozók további három személyt azonosítottak, akik közreműködtek a csalásokban. A megszerzett ékszereket a 38 éves taksonyi P. Istvánné zálogházakba értékesítette, és az abból származó pénzt továbbította az 50 éves N. Ferencnének, valamint férjének, N. Ferencnek.  A fóti házaspár a pénz egy részét B. Marcellnek és B. Rolandnak adta, egy részét pedig N. Ferencné nemzetközi pénzküldő szolgálaton keresztül juttatta el a hatóságok elől szökésben lévő N. Csabának, aki ellen a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A nyomozók 2017 áprilisában elfogták B. Rolandot és B. Marcellt, majd pár nappal később társaikat is. A rendőrök B. Rolandot, B. Marcellt és N. Ferencet csalás bűntett, míg N. Ferencnét és P. Istvánnét orrgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Befejezték az unokázós csalók ügyének nyomozását a XV. kerületi rendőrség munkatársai. A csalók több idős nőtől csaltak ki pénzt és ékszereket mintegy 1,5 millió forint értékben – írja a police.

A rendőrök a nyomozás iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Comments are closed.