Lelki támogatás helyett újabb pénzelvonás

Orbán Viktor a legutolsó 2020-as határozatával visszavonta a XV. kerületbe tervezett Lelki Egészségközpont teljes, támogatását – jelentette be Facebook-oldalán Cserdiné Németh Angéla polgármester.

 

Cserdiné Németh Angéla Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

“A legutolsó tavalyi Magyar Közlöny (itt: https://bit.ly/3pUOMx0) 120. oldalán megjelent egy gyáva és sunyi mondat. A Kormány visszavonja a H2. 1. mellékletében foglalt táblázat 3. sorát. Képzeljék, milyen bátor ember az, aki így jelenti be azt, hogy újabb pénzt vesz el a rákospalotai, pestújhelyi és újpalotai emberektől. Ez a megjelölt sor ugyanis nem más lett volna, mint a pszichiátriai ellátás fejlesztése a Lelki Egészségközpont kialakításával” – nyomatékosította Cserdiné Németh Angéla, aki szerint a miniszterelnököt és a mindezt némán tűrő helyi párttársait nem érdekli más, “csak a politikai bosszú, a büntetés és a rombolás”.

A XV. kerületi önkormányzat még 2017-ben indult az Egészséges Budapest program pályázatán, majd a kormány 2018-ban döntött a volt Észak-pesti Kórház (ÉPK) területén létesítendő pszichiátriai központ létrehozásának támogatásáról. A helyi képviselő-testület többször tárgyalt a LEK terveztetéséről és a szükséges önrész biztosításáról. A polgármester szerint ezeket a döntéseket és előkészítő munkát dobta sutba a kormányhatározat.

A teljes post itt olvasható:

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2707256159588779

Comments are closed.