Lehűléssel, csapadékkal kezdődik az ősz

A meteorológiai ősz első napján, szeptember 1-jén még többfelé – főként keleten – 30 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok, vasárnapra, szeptember 3-ára viszont mintegy 10 fokot mérséklődik a meleg. Egy frontzóna hatására a hétvégén egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol sok esővel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Szeptember elsején, pénteken az ország keleti harmadán estig túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 12-19 fok között alakul, az ország keleti felén azonban néhol 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet pénteken általában 28-33 fok között valószínű.
Szombaton is megélénkül a szél, majd délutántól egyre több helyen várható eső, zápor. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. A nappali maximumok nyugaton csupán 20, míg keleten még 30 fok körül alakulnak.
Vasárnap, szeptember 3-án a rövid napos időszakok mellett több helyen várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű, napközben 18-23 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Comments are closed.