Lecsapnak az illegálisan szemetelőkre

Az illegálisan szemetelők ellen hatékonyan próbál fellépni a kerületi önkormányzat. Dr. Lamperth Mónika jegyző május 17-i sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a célzott akcióknak már látható eredményei vannak, a napokban két alkalommal is lecsaptak a szemetelőkre.

Horváth Attila és Dr. Lamperth Mónika/Fotó: XV Média, Vargosz

Horváth Attila és Dr. Lamperth Mónika/Fotó: XV Média, Vargosz

– A zöldövezeti városrész nem tűri és nem hagyja büntetlenül a szeméttel ügyeskedést – nyomatékosította a XV. kerületi jegyző. Majd úgy fogalmazott: nagy fogásoknak is nevezhetjük azt a két tettenérést, amik a napokban történtek. Egy teherautó május 15-én háromszor rakott le lomokat a Pázmány Péter utcánál, a kerületi közterület-felügyelők azonban kifigyelték és tetten érték az elkövetőket, majd büntető feljelentést tettek ellenük. Egy magánszemély május 17-én próbált a Kozák térnél 50 köbméternyi szemetet az utcán hagyni, de a közterületesek ebben az estben is elkapták a szemetelőt. Ezenkívül a napokban a kerületi jegyző bezáratott egy helyi pékséget is, a tulajdonos ugyanis nem tudott érvényes szerződést felmutatni arról, hová is viteti a keletkezett hulladékot.

– A hentesek, húsboltok is számíthatnak arra, hogy ellenőrizni fogják őket, van-e érvényes szerződésük hulladékszállítására – mondta a jegyző. Mindemellett azt is kiemelte, hogy a kerületi közterület-felügyel immáron bővített létszámmal ügyel a köztisztaságra. A helyi közterületesek vezetője Horváth Attila hozzátette: már 0-24 órás munkarendben dolgoznak.

Illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

Illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

A tájékoztatón felmerült kérdésként, hogy más kerülettel tervez-e együttműködést a XV. kerület az illegális szemét ügyében? Hiszen a szigorított ellenőrzések miatt valószínű a főváros más részében fognak próbálkozni a notórius szemetelők. A jegyző hangsúlyozta, felveszik a kapcsolatot a szomszédos kerületekkel, azonban hatáskörüknél fogva a XV. kerületben tudják szigorúan betartatni a köztisztaságra vonatkozó szabályokat.

Mint arról már korábban hírt adtunk a kerületi önkormányzat közterület-felügyelői folyamatosan járják a kerületet, és ellenőrzéseket végeznek, emellett térfigyelő kamerákkal és célirányos hatósági ellenőrzésekkel próbálja megakadályozni az illegális szemétlerakást. Mindemelett a kerület vezetése a kétszeri fővárosi lomtalanítást szorgalmazza, a lakókat pedig arra ösztönzik, vegyék igénybe a városrészben lévő FKF-es hulladékudvarok szolgáltatásait.

Comments are closed.