Látni és látszani: ingyenes látásvizsgálat az akció keretében

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányt. Az akcióhoz négy szerviz és egy optikus csatlakozott a kerületben. 

Az akció keretében a személy-, illetve tehergépkocsik, a motorkerékpárok és kerékpárok vezetői december 8-ig élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

Kerületünkben négy szerviz csatlakozott az akcióhoz: a Citroen Pásztor (Szentmihályi út 152-154.), az SDS Autó Bt. – Gumi- és Autószerviz, Opel gyorsszerviz (Szerencs utca 91-93.), a Peugeot Gablini (Városkapu u. 1.) és a Solymár-Szalay Kft. M3 telephelye (Városkapu utca 11.).

Egy kerületi optika is csatlakozott az kezdeményezéshez, az Észak-Pesti Optika Centrum a Kolozsvár utca 47. szám alatt.

Szintén december 8-ig tart az országos fokozott közúti ellenőrzés, melynek során a rendőrség vizsgálja a járművek világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg és/vagy kontaktlencse viselését, illetve a tartalék szemüveg meglétét.

Az akcióban résztvevő szervizek és optikusok listáját a www.latnieslatszani.hu weboldalon lehet megnézni.

Comments are closed.