Lakóra váró bérlemények

A képviselő-testület szeptemberi ülésén módosította a Nyugdíjasházban levő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló rendeletét.
A módosítás értelmében a megüresedett nyugdíjasházi lakást nem pályázat, hanem kérelem benyújtásával lehet igényelni. A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (Bocskai utca 1–3.) vagy a lakásosztályon, amely most a Száraznád utca 4–6. szám alatt található a Palota Holding Zrt. épületében.

Bérlőre váró otthon/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bérlőre váró otthon/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A bekerülés feltétele, hogy ha a kérelmező önkormányzati lakásban bérlő, akkor leadja az önkormányzati lakását, a másik lehetőség szerint pedig a kérelmező egy összegben 3 millió, két együttes kérelmező (házaspár) esetén összesen 4 millió forintot kifizet az önkormányzat részére.
A bérletre való jogosultság feltétele az öregségi nyugdíjkorhatár elérése, vagy az öregségi nyugdíjra való jogosultság, és az, hogy a bérlő el tudja látni önmagát.
A rezsiköltségen felül bérleti díjat kell fizetni, melyet a jövedelem alapján határoznak meg, négyzetméterenként 200, 300, illetve 400 forintos havidíjjal számolva.
Az Erdőkerülő utca 34. szám alatti Nyugdíjasházban 47 garzon található, ebből jelenleg 10 üres. A lakások 28 négyzetméter alapterületűek (főzőkonyha, fürdőszoba+WC, szoba), összkomfortosak, felújítottak. Minden lakásban víz- és villanyórát szereltek fel. Az épületben szép, tágas társalgó és kellemes, gondozott kert, udvar is van. A ház akadálymentesített, lifttel lehet feljutni az emeletre. Az infrastruktúra kiváló, a közelben bevásárlási lehetőség, orvosi rendelő, gyógyszertár is található. A házban gondnok is dolgozik, aki segíti a lakókat ügyes-bajos dolgaik intézésében.

Comments are closed.