Segítséget kér az Eötvös utcai lakástűz károsultja

Amikor beköszönt a tavasz, a kerti munka miatt több időt töltünk a szabadban. Így történt ez Bakosi Anna Máriával is március 27-én, csak eközben, sajnálatos módon, a kávéfőző alatt nem zárta el a gázt, és emiatt lángra lobbant a konyha az Eötvös utcai társasház kis lakásában.

A tűzoltók hamar a helyszínre értek és eloltották a tüzet. Szerencsére személyi sérülés nem volt, de Bakosi Anna Mária azóta is a történtek hatása alatt van. „Nagyon korán keltem az elmúlt napokban, így valószínű a fáradtság miatt nem figyeltem, és rosszul zártam el a gázt. Csak azt vettem észre, hogy füst gomolyog a lakásból, de mire bementem, már lángokban állt a konyha. Ami pedig nem lett a tűz martaléka, azt a víz tette tönkre az oltáskor.”

Ez hétfőn történt, szerdán Anna Mária bement az önkormányzat szociális osztályra, és pénteken már kiutalták neki a soron kívüli támogatást.

Fotó: polgármesteri hivatal

Fotó: polgármesteri hivatal

“Nagyon aranyosak és rendesek voltak, két hétre kaptam ideiglenes szállást is. A 43 négyzetméteres lakásomban nagy kár keletkezett, nem elég újrafesteni a falakat, hanem ki kell cserélni a villanyvezetékeket és a cirkót is. Körülbelül másfél millió forint lesz a felújítás.”

Fotó: polgármesteri hivatal

Fotó: polgármesteri hivatal

Már eddig is több felajánlás érkezett számára, de amire nagy szüksége lenne az konyhaszekrény vagy ha van valakinek felesleges hűtőszekrénye és mikrohullámú sütője (házhoz szállítással), illetve a konyhai eszközöket is cserélni kell. Maradék építőanyagok, például festékek is jó szolgálatot tennének.

Az esettel kapcsolatban Reiszné Naszádi Magdolna, az önkormányzat népjóléti és intézményvezetői főosztályának vezetője elmondta, hogy lakástűz esetén azonnali anyagi segítséget tudnak nyújtani a károsultnak. Emellett ha szükséges, tudnak segítenek az elszállásolásban is, legalább addig, amíg a károsult helyre tudja állítani a lakását.

A főosztályvezető kiemelte, hogy nagyon fontos az öngondoskodás, mert az önkormányzat nem tudja az összes kárt fedezni.

“Ha lett volna lakásbiztosítása Anna Máriának, akkor könnyebben tudná most megoldani a felújítást.”

Aki segíteni szeretne Bakosi Anna Máriának, hívja az XV Média szerkesztőségét 06 1 720 5456-os számon, ott megadják a hölgy telefonszámát.

Comments are closed.