Lakástűz a Nyírpalota úton – Életet mentettek a kerületi rendőrök

Kigyulladt egy IX. emeleti lakás szobája vasárnap hajnalban a Nyírpalota úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakásban tartózkodó férfit a rendőrök kimentették.

Fotók: FKI / Winter László tű.zls.

A rendőrségre december 20-án a hajnali órákban érkezett bejelentés arról, hogy egy Nyírpalota úti társasházban tűz keletkezett.

Szilágyi István Péter r. főtörzszászlós, Pocsai István r. főtörzsőrmester, Nagy-Papp Gabriella r. törzsőrmester, valamint Pápai Bernadett és Bouloudene Adlen r. őrmesterek, a XV. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol a bejelentésben szerepelő lakás ajtaját zárva találták, azonban onnan fekete füst szivárgott a lépcsőházba – közölte a BRFK.

Mivel a rendőrök jelzésére a lakásból senki sem felelt, bementek a lángoló lakásba, ahol az előszobában egy földön fekvő férfit találtak. A férfit a járőrök azonnal kivitték a lakásból, majd átadták a mentőknek, akik légúti égései miatt kórházba vitték.

Az időközben kiérkező tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, amelyet a tűzvizsgáló megállapításai szerint emberi mulasztás okozhatott, ezért a rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Comments are closed.