Kutyafuttató lesz a Csobogós lakótelepnél a patakparton

„Mit szólna hozzá, hogy miközben nyomja a fekvőtámaszokat a fitneszparkban, aközben a ketrecben levő csivavája éppen találkozik egy pitbullal” – reflektált egy lakos arra az önkormányzati indoklásra, hogy azért telepítenék a Csobogós lakótelep fitneszparkja mellé a kutyafuttatót, mert így a kutyák biztonságban játszhatnak, miközben a gazdik nyugodtan edzhetnek. És ez csak az egyik olyan felvetés volt, amiről a lakosok véleményt mondhattak a szeptember 14-i lakossági tájékoztatón, aminek témája a lakótelepen tervezett kutyafuttató helyszíneinek bemutatása volt.

A Kossuth suli őszt idéző dekorációval díszített aulájában tarott fórumon Németh Tibor főosztályvezető azt is elmondta a kutyajátszóhely kijelölésének hátteréről, hogy megvizsgálták például, mennyi kutya és lakás van, és melyik korosztály tart négylábú kedvencet a Kossuth utca-Szilas-patak-Régi Fóti út által határolt területen. A számokból az látszik, sok ebet tartanak és főleg az idősebb korosztály körében nagyon kedveltek a kutyák. Arra is kitért, hogy a házaktól távolabb, de kényelmesen elérhető távolságban szeretnék az ebjátszót kiépíteni. Éppen ezért két helyszín közül lehetne választani, az egyik a lakótelepi fitneszpark melletti rész, a másik a Szilas-patak gyalogoshidjánál lenne.

Csobogós lakótelep fitneszparkja/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Csobogós lakótelep fitneszparkja/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az új futtatónál építenek kerítést, megvilágítják a területet és ivóvíz is lesz. Az előírás szerint legalább 35 méter hosszúnak kell lennie az ebjátszóhelynek. A patakparti futtatóról kifejtette, amennyiben ennek megvalósítása mellett döntenek a lakók, a második legnagyobb kutyafuttató lehetne a kerületben. A beruházásra egyébként 4,5 millió forintot szán az önkormányzat.

Csobogós lakótelep fitneszparkja/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tetszésmorajoktól kísért jó hangulatú prezentáció után egyöntetűen a Szilas-patak partjára tervezett futtató mellett tették le voksukat a jelenlevők. Ezt egyébként szavazással is megerősítették. Azonban többen szóvá tették, hogy nincs elég kutyapiszokgyűjtő-tartály az utcákon, és jó lenne, ha a közterület-felügyelők ellenőriznék, felszedik-e a gazdák a kutyagumit kedvenceik után. Felvetődött az is, hogy lesznek-e játékok a futtatóban, és ki fogja rendben tartani az új ebjátszóhelyet.

A válaszokból kiderült, hogy egyeztetni fogják a lakókkal, milyen játékokat rakna ki az önkormányzat, és lehet majd javasolni más eszközöket is. A területet az önkormányzat cége, a Répszolg tartja majd karban.

Comments are closed.