Küldetése az emberek segítése

Szőgyényi Ferencné 2008-ban kapott díszpolgári címet az önkormányzattól. Az Erőkar Vöröskereszt Üzemi Szervezetébe 1971-ben lépett be, majd 1979-ben felkérték a Vöröskereszt XV. Kerületi Szervezetének gazdasági és szervezési feladatainak ellátására. Anci néni, bár 2011 végén nyugdíjba ment, társadalmi munkában a mai napig a kerületi Vöröskeresztnél tevékenykedik.
Anci néni immáron 36 esztendeje szervezi töretlen lelkesedéssel és szakértelemmel a kerületi véradásokat, gyűjti az adományokat a rászorulóknak. Napi kapcsolatot tart a segítségre szoruló nagycsaládos, idős, mozgáskorlátozott, egyedülálló emberekkel, csakúgy, mint a civil szervezetekkel, nyugdíjasklubokkal.

Szőgyényi Ferencné/Fotó: XV Média, Vargosz

Szőgyényi Ferencné/Fotó: XV Média, Vargosz

Annak ellenére, hogy 2011. december 31-ével megszűnt a munkaviszonya, a mai napig hetente háromszor ügyfélfogadást tart a Vöröskereszt Deák utca 2. szám alatti irodájában, immáron társadalmi munkában.
– Hétfőn, szerdán és pénteken 9 és délután 1 óra között várjuk az adományokat, illetve fogadjuk a rászoruló családokat – mondja. Emellett minden második kedden 8 és 12 óra között ruhaosztást tart az Észak-Pesti Kórházban.

Szőgyényi Ferencné/Fotó: XV Média, Vargosz

Szőgyényi Ferencné/Fotó: XV Média, Vargosz

A „Támogasd a Rászorulókat” Alapítvány kuratóriumában 1989 óta tevékenykedik, és nyugdíjba vonulása óta a kerületi Vöröskereszt vezetőségének is tagja.
Kérdésünkre, hogy miért vállalja az önkéntes munkát, így válaszolt: – Nem akarok nyugdíjasként otthon a fotelben ülni. Ismerek mindenkit, fontosnak tartom, hogy segítsek. Emellett dísz­polgári elismerésem is kötelez arra, hogy példát mutassak.
Aki a kerületi Vöröskereszten keresztül kíván segíteni a rászorulóknak, ügyfélfogadási időben a Deák utcai irodát keresheti fel. További információt a 06 70 933 86 12-es számon lehet kérni Szőgyényi Ferencnétől.

Comments are closed.