Köztisztaság újragondolva

A XV. kerületi önkormányzat egy új komplex Köztisztasági Programot indít 2018 II. félévében, melynek részleteit július 6-án sajtótájékoztatón ismertették.

Tóth Imre és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Tóth Imre és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester elmondta, hogy a gondozott környezet megteremtése közös felelősségünk, ezért számos kezdeményezés indul, többek között augusztus 15-től parkőrszolgálat lesz. Ezenkívül a hulladékgyűjtő edényeket heti két alkalommal ürítik majd, és újabbakat, illetve kutyaürülék-gyűjtő szemeteseket is kihelyeznek. Az ünnepi időszakokra kidolgozzák a szemétszállítás ütemtervét és a lakossági zöldhulladék-kezelést is támogatják. Mindemellett az illegális hulladéklerakások ellen a jövőben szigorúbban lépnek fel. Folytatják a Tiszta porta, virágos kert mozgalmat és a Tisztasági Hónap programot. Tóth Imre alpolgármester pedig arra tért ki, hogy például meghirdetik a Fogadj örökbe egy kukát pályázatot, az iskolai tanévkezdés idejére gyerekek számára a Nőj együtt a növényeddel programot. A programról kampányt is indítanak, és minden lakoshoz eljuttatják az intézkedések részleteit.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi „Köztisztasági Program” első akciójaként közösségi szemétgyűjtést szervezett az önkormányzat július 6-án. A találkozó délelőtt 11 órakor volt a Nyírpalota út 95. előtt, majd onnan sétált át a szemétszedésben résztvevő huszonöt kerületi lakó a közeli buszvégállomáshoz, amelynek a környékét megtisztították a sok szétdobált hulladéktól. Egyórányi munkával mintegy 25 zsák szemetet gyűjtöttek össze a részt vevők.

Comments are closed.