Közösségi tér igény szerint

A Mézeskalács téri lakótelep fejlesztéséről tartott lakossági tájékoztatót a XV. kerületi önkormányzat június 14-én, ahol a lakók elmondhatták, ők hogyan használnák fel a 2018. évi költségvetés kis teres programjából rendelkezésre álló nettó 5,5 millió forint összeget.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A nagy érdeklődés mellett megtartott fórumon többféle fejlesztési lehetőséget vázolt fel az önkormányzat vezetése. A két alapötlet az volt, hogy az Újpalotán már több helyen megvalósított, parcellázott, kertészkedésre alkalmas közösségi kertet vagy pedig egy közösségi eseményekre alkalmas területet alakítanának ki padokkal, asztalokkal, szalonnasütővel a telepen. Azt azonban elmondták, hogy a végső döntést a lakók akarata alapján fogják meghozni.

Az elképzelések felvázolása után a lakosok hozzászólásaiból hamar kiderült, hogy a közösségi kertet mindenki jó ötletnek tartja, de a tizenkét ágyás nagyon kevés lenne a lakótelep több száz lakásának, így inkább a közösségi tér felújításának és kialakításának örülnének a lakók. További részletek az Életképek 12. számában olvashatók.

Comments are closed.