Közös járőrözések a kerületben

Az önkormányzati rendészek januártól kezdődően heti rendszerességgel fognak együtt járőrözni a kerületi rendőrökkel és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársaival. Horváth Attila közbiztonsági referens, a kerületi rendészek vezetője szerint a szorosabb együttműködést elsősorban lakossági igény indokolta.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– A hozzánk beérkező jelzésekből az derült ki, hogy az állampolgárok még több egyenruhást szeretnének látni a közterületeken, ezért volt szükség erre az összefogásra – mondta a referens.
Közös járőrözések már korábban is voltak a kerületben, de csak időszakosan, és csak bizonyos problémákra fókuszálva. Idéntől azonban minden héten lesz ilyen közös akciója a három szervezetnek.
– A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy a napi szolgálatot ellátó állomány mellett kettő rendőr, négy rendész és kettő mezőőr összesen négy autóval vág neki meghatározott feladattal a kerületnek – magyarázza Horváth Attila. – A négy autó menet közben kétszer két járműre oszlik, így nagyobb területet ellenőrizhetnek.
S hogy mire fognak odafigyelni a járőrözések közben? Első körben a kerületi ebrendelet betartására, mert erre panaszkodnak a legtöbben. Azaz ellenőrizni fogják, hogy az ebtartók pórázon sétáltatják-e a kedvenceiket, illetve hogy feltakarítják-e utánuk az ürüléket. De kiemelt figyelmet fordítanak a járőrök a közterületi alkoholfogyasztásra, a köztisztasági szabályok betartására, valamint a tehergépjármű-forgalom ellenőrzésére is.
– Az eligazítás minden alkalommal az Önkormányzati Rendészet Illyés Gyula utcai irodájában lesz, és innen indulnak majd az egyenruhások a kijelölt területek bejárására – vázolta a referens.
Horváth Attila elmondta, hogy a program év végéig tart, és év közben rendszeresen értékelik a közös szolgálatok eredményeit.

Comments are closed.