Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

Az önkormányzati bérlakások helyzete, fejlesztések, szemétprobléma, az utak állapota és a helyi egészségügy is terítékre került november 22-én a kerületi közmeghallgatáson.

A közmeghallgatáson ezúttal is számos témában mondhatták el véleményüket, problémáikat a kerület lakosai az önkormányzat vezetőinek, a képviselő-testület jelen lévő tagjainak és az önkormányzati intézmények vezetőinek. Az elhangzott panaszok túlnyomó többsége a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozó ügyekre vonatkozott.

Dr. Lamperth Mónika és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Lamperth Mónika és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla polgármester elmondta: a meghirdetett határidőig írásban nyolc megkeresést kaptak, amely húsz kérdést tartalmazott, ezenkívül egy lakostól a határidőn túl érkeztek még kérdések. A polgármester biztosította a jelenlévőket, hogy mindenkinek kiküldik a válaszokat, mindemellett a helyszínen röviden reagált azoknak, akik nemcsak írásban, hanem személyesen is érdeklődtek.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A közmeghallgatáson szóba került:

  • Budai II. László Stadion fény- és zajterhelése, melyet egy középkorú hölgy vetett fel. A polgármester elmondta, hogy a műfüves pályán a mérkőzések legkésőbb este 9 órakor befejeződnek, a büfé nyitvatartása is ehhez igazodik, az üzemeltetőjének azonban jelezni fogják a hangoskodásra vonatkozó lakossági kérést.
  • A telkeken levő kutak sorsáról is érdeklődtek, ám a jogszabályi változások még a hivataloknak is fejtörést okoznak a témában.
  • A Deák utca 2. szám alatt lévő önkormányzati bérlakások sorsa is felvetődött, amikkel kapcsolatban a kerület jegyzője, dr. Lamperth Mónika és a polgármester megnyugtatta az érintetteket, hogy humánus megoldásra törekednek, és külön esetmegbeszélésre is felajánlást tettek.
  • A Deák utcai háziorvosi rendelő felújításáról is beszéltek.
  • A fejlesztéseknél többeket a VEKOP-pályázat érdekelte, ugyanis önkormányzati lakások is érintettek a rehabilitációs programban.

Comments are closed.