Kosz és rendetlenség – bezáratták a pékséget

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih a Drégelyvár utcai Négy Szabó Pék Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. működését súlyos higiéniai problémák miatt. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a hatóság.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

Tájékoztatásuk szerint kosz, pókháló, rendetlenség fogadta az ellenőröket a pékségben a hétfőn reggeli ellenőrzés során. Az üzembe – a dolgozókon kívül – két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött – esetenként már penészes – péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Az üzemben nyomonkövetési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztotta húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény felhasználási ideje már lejárt és jelöletlen zsákokban nagy mennyiségű zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

Tekintettel a higiéniai körülményekre a Nébih szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált mintegy 1800 kilogramm jelöletlen, illetve nem nyomonkövethető terméket megsemmisíttették.

 

Comments are closed.