Kortalan nyári mulatság 

Pezsgő élettel telt meg az Olajág Otthonok újpalotai intézménye, ahol Fehér Gyula és zenekara lépett fel július 15-én. A nyári szabadtéri mulatságon a lakók is táncra perdültek,  végre mindenki boldogan szórakozott a pandémia után. 

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Cserdiné Németh Angéla polgármester is örömét fejezte ki, hogy az idei nyár már a kötetlen szórakozásról szól és bár a vírushelyzet, valamit a kormányzati elvonások nehéz helyzetbe sodorták a  helyhatóságokat, a XV. kerületi önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít az idősellátásra.

Dr. Szirmai Viktor, az Olajág Otthonok főigazgatója pedig arról beszélt, hogy az elmúlt években átalakult az idősek igénye a nyugdíjas évek megélése kapcsán, ezzel egyidejűleg az idősotthonokkal szembeni elvárások is megváltoztak. A főigazgatója szerint az okok között megtalálható, hogy egyre több az aktív idős ezért folyamatosan bővítik szolgáltatásait. Nagy hangsúlyt fektetnek a testi-lelki egészségmegőrzésre. Zenés torna, senior tánc, jóga, Esések Iskolája, sportnapok, nordic walking, kirándulások tarkítják a repertoárt. Hamarosan indul a FittMóka Program meghonosítása is az otthonokban, Kozma Zsuzsanna aerobic, fitnesz és személyi edző oktatásában. Mindemellett sószobában is pihenhetnek az idősek.

A főigazgató arra is kitért, hogy mennyire fontos az egymás generációjának megismerése, ennek érdekében óvodákkal, iskolákkal és egyetemistákkal működnek együtt. Beszélt a Senior Akadémiáról, az élethosszig tartó tanulás lehetőségéről, valamint az egyéni célok megvalósításáról,  melyben segítséget nyújtanak a lakóiknak.

Kiderült arculatváltás kapcsán Flash mobban is szerepeltek a időseik, mely hamarosan megtekinthető lesz a honlapukon. Az eredmény annyira jól sikerült, hogy a jövőben szeretnének még több ilyen megmozdulást szervezni. Továbbá színházi előadással készülnek, melyben a lakók, a dolgozók és a hozzátartozók is szerepelnek.

“Hisszük és valljuk, hogy az otthonainknak nem csak a lakók szabad mozgásának biztosításában kell nyitottnak lennünk, hanem a társadalom felé is. Idősügyi-, sportszervezetekkel, oktatási és egyéb intézményekkel, családokkal, barátokkal tartjuk a rendszeres kapcsolatot annak érdekében, hogy lakóink lehetőségei gyarapodjanak“ – jegyezte meg dr. Szirmai Viktor.

Comments are closed.