Környezettudatos haladás

A közfoglalkoztatás terén elért eredményéért a Palota-15 Kft. még tavaly év végén belügyminiszteri elismerésben részesült. A szépen bekeretezett oklevél hétmillió forintos támogatással is járt, melyet az önkormányzati cég eszközbeszerzésre fordíthatott.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Egy elektromos autóra költöttük ezt a támogatást – mondta Szögi Andrea ügyvezető igazgató. – Egyrészt, mert több külsős telephelyünk van, amelyek között ingázni kell, másrészt a cég dolgait is intéznünk kell, márpedig a városi közlekedésben elengedhetetlen segítséget jelent egy ilyen elektromos autó.
A zöld rendszámú autó január eleje óta rója a kerület utcáit, szállítja a közfoglalkoztatottakat, illetve a munkájukhoz szükséges eszközöket.
– Egyike vagyunk a kerületben annak a három önkormányzati cégnek, amely egyéb profilja mellett közfoglalkoztatással is foglalkozik – tette hozzá az ügyvezető. – Nálunk huszonhárom ember foglalkoztatására van lehetőség, melyből tizenöt munkáját az önkormányzat, nyolcét pedig a Belügyminisztérium finanszírozza. A közfoglalkoztatottjaink munkája elsősorban a közterületek és az intézmények takarítására irányul, de többen dolgoznak a térkőüzemünkben is.
A közfoglalkoztatás célja, hogy a nyílt munkaerőpiacról kiszorulóknak átmeneti segítséget nyújtson ahhoz, hogy ne váljanak véglegesen munkanélkülivé. A programban részt vevők mindig közfeladatokat látnak el.

Comments are closed.