Környezetbarát beruházások

Tavaly óta jelentős fejlesztést végez kerületünkben a Főtáv Zrt., amelynek eredményeképpen az Újpalotai Fűtőmű földgáz-felhasználású forróvíz-kazánjaiban megtermelt hőt váltják ki az FKF Zrt. Hulladékhasznosító Művében (HUHA) megtermelt hővel.

Szerencs utcai átjáró/Fotó: XV Média, Vargosz

Szerencs utcai átjáró/Fotó: XV Média, Vargosz

– A projekt nagyon fontos fő részei elkészültek, a távhővezeték építését jelenleg több szakaszon végzik. A szükséges gázkiváltási munkák 2015 januárjában befejeződtek. Az M3-as autópálya, a Bánkút utcai villamos és a váci vasútvonal alatti alagútépítések elkészültek. Jelenleg előre nem látható közműkeresztezések akadályozzák a kivitelezést és hátráltatják a munkát a Pázmány Péter utcában, a Dugonics utcában. A beruházás várhatóan 2015. április-májusban befejeződik – tájékoztatott Nagy Norbert, a Főtáv beruházási osztályvezetője.
A társaság az újpesti Elem utcában is dolgozik, ezért lezárták a Szerencs utcai vasúti átjárót, melynek megnyitását január közepére ígérték. A kivitelezés során olyan előre nem látható műszaki akadályokba ütközött a kivitelező, amelyek miatt késik a munka. A MÁV-vonalak alatti átsajtolás a magas talajvízszint miatt több héttel tovább tartott a tervezettnél. Az átjáró megnyitásának várható időpontja: 2015 márciusa – mondta az osztályvezető.

Comments are closed.