Korlátozásokat a Rákos úti Szakrendelőben

Dr. Buzna Andrea, a kerületi egészségügyi intézmény főigazgatója minden pénteken tájékoztatást ad a koronavírust érintő aktuális helyzetről.

Rákos úti sztk

Március 13-i összefoglalójában elmondta: a laborvizsgálatokra várakoznak a legtöbben, ott alakul ki leginkább zsúfoltság. Ennek elkerülése, és az ezzel járó kockázat megelőzése érdekében korlátozzák a sorszámok kiadásának módját. A rendelkezés alapján maximum 40 fő tartózkodhat egyszerre a váróban. Az első 40 sorszám kiadását követően tízesével engedik majd fel a vizsgálatra érkezőket a labor elé, ezt a bejáratnál az intézet egyik munkatársa segíti. Arra kérik a várakozókat, hogy az újabb sorszámok kiadásáig lehetőleg az épületen kívül a szabad levegőn tartózkodjanak.

A zavartalan rendelés érdekében a vizsgálati rend meghosszabbítása mellett döntöttek. Eddig  9:30-ig lehetett levenni a mintákat, az új szabályozás által már 11:00 óráig.

A lakossághoz intézett kiemelt kérése, hogy a szűrő és egyéb nem sürgős vizsgálatokat, akik tehetik halasszák el és csak valóban indokolt esetben keressék fel a rendelőintézetet.

Dr. Buzna Andrea nyomatékosította: az egészségügyi intézmények minden nap  alkalmazkodnak a kormány által előírt aktuális szabályokhoz és feladatokhoz. Annak érdekében, hogy minél jobban visszaszorítható legyen a vírus terjedése a lakosság együttműködésére is szükség van.

Továbbá kiemelte a megelőzés fontosságát. A zsúfolt tömegközlekedési eszközök mellőzését javasolja, lehetőség szerint kerülni kell a tömeget, és aki teheti, inkább sétáljon.

 

Comments are closed.