Korlátozások lesznek az M3-as metró déli szakaszának felújítása miatt

Elkezdődik április 6-án szombaton a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti metrószakasz felújítása, ami a tervek szerint 2020. április 30-ig tart – írja a BKKinfo. 
Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbítják a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői útonbefelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárják a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozik a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

A metrófelújítás idején kétirányú lesz a XVIII., Kinizsi Pál utca.

Az Üllői úton és a párhuzamos útvonalakon, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Soroksári úton is hosszabb menetidőre kell készülni az első napokban, érdemes ezért korábban vagy később útnak indulni, és előre megtervezni az utazást.

Az M3-as metró április 6-tól csak a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusz jár, de munkanapokon a reggeli csúcsidőben az M3E autóbusz is közlekedik, amely a Határ úttól a Nagyvárad térre viszi az utasokat a Népliget érintése nélkül.utazhatnak.

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak majd a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
–      A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat. Ez a járat már szerdától beindul, de ezen a héten csak a Határ útig viszi az utasokat.
–      Szerdától hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és Pestszentimre térségéből a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
–      A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől hétfőtől a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak.
–      Rákoskeresztúrról hétfőtől munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat.
–      A Szentlőrinci lakótelepről szerdától munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.
–      Szombattól a 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
–      A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

Az agglomerációból az elővárosi vonatokkal Kőbánya-Kispest helyett érdemes tovább utazni a metrókapcsolatot biztosító nagyobb pályaudvarokig. A Budapest-bérlettel utazók a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között az InterCity és gyorsvonatokat felár nélkül vehetik igénybe.

Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

Comments are closed.