Könyvtári együttműködés a jövő tanáraiért

„Aki a XXI. században könyvtárba fektet, annak van jövővíziója” – mondta Dr. Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának (KRE TFK) dékánja november 12-én a XV. kerületi Dokumentumtár és Információs Központban, mikor aláírták az intézményük és a Csokonai Kulturális Központ között létrejött könyvtári megállapodást.

Dr. Pap Ferenc és Bezerédi ErikaFotó: XV Média, Vargosz

Dr. Pap Ferenc és Bezerédi Erika/Fotó: XV Média, Vargosz

A KRE TFK székhelye és könyvtára Nagykőrösön található, viszont van újpesti képzésük is, melynek nincs saját könyvtára, így a megállapodás keretében a diákok, pedagógusok ingyen használhatják a dokumentumtár bibliotékáját. Bezerédi Erika, a Csokonai Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy 2012 óta a Csokonaihoz tartozó és 2014 óta nyilvános könyvtárként működő dokumentumtár gyűjteményének alapját a neveléstudományi munkák adják, de gyűjtik – többek között – a pszichológiai, szociológiai, társadalomtudományi műveket, továbbá hétféle folyóirat is elérhető.

Dr. Pap Ferenc szerint „kincset is találtak”, ugyanis a dokumentumtár gondozza Kiss Domokos református lelkész 5000 kötetes hagyatékát, melyet szintén kutathatnak majd a hallgatóik és oktatóik.

Az aláíráson részt vett többek között Kajtár Andrea, a KRE Tanítóképző Főiskolai Kar kari igazgatója, dr. Szetey Szabolcs tanszékvezető főiskolai docens, Sz. Urbán Szilvia, a Csokonai Kulturális Központ igazgatóhelyettese és Tóth Imre, a kerület alpolgármestere.

Comments are closed.