Kiszabadult művészet

Szép időben és jó hangulatban telt szeptember 25-én a szabadtéri művészeti kiállítás a Rákospalotai Múzeum udvarán. A kerületi művészek munkái pedig ismét sikert arattak a látogatók körében.

Nagy hagyománya van a pestújhelyi kertben ezeknek a szabadtéri kiállításoknak. Az elsőt még az évezred elején rendezték, és azóta hagyománnyá vált ez az őszi program.  Ehhez párosult Dréher János festőművész tavaszi piknikje, amely nagyban hasonlított az őszi tárlathoz, sőt számos alkotó mindkét alkalommal kiállította műveit. Az idei őszi rendezvényen 22 képző- és iparművész munkáit lehetett megtekinteni a múzeumudvaron. Köztük sajnos három olyan alkotóét is, akik már nem lehetnek közöttünk. Az idén elhunyt Gyulai Líviusz grafikusról, Mór Tamás festőről és Vincefi Sándor festőről külön is megemlékeztek a szervezők. 

A szabadtéri kiállításnak egyrészt a hangulata miatt van nagy respectje, de az a lehetőség, hogy személyesen is találkozni, illetve beszélgetni lehet az alkotókkal, csak növeli népszerűségét. Idén is meg lehetett szólaltatni Nagy Előd festőművészt, Gábor Enikő festő- és fotóművészt, vagy éppen Nagy Árpád Pika festőművészt. 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Kis Emőke, a múzeum vezetője elmondta: vannak olyan alkotók, akik családilag is kötődnek egymáshoz. A Borda családból például B. Tóth Klára, Borda Noémi és Mátyás, illetve Mátyás kedvese is kiállított. Ez is csak családiasabbá tette a rendezvényt.

A szeptember 25-i program résztvevőit Gyurkó Dániel, az önkormányzat kulturális bizottságának alelnöke és Feledy Balázs művészeti író köszöntötte, fellépett még a Hubay Jenő Fúvószenekara, a szervezők pedig minden résztvevőt egy tál bográcsgulyással is megvendégeltek.

Comments are closed.