Kiss Gréta nagyot ugrott

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Kiss Gréta, a REAC Sportiskola U14-es atlétája, aki az idei Fedettpályás Újonc Atlétikai Bajnokságon a négypróbázók mezőnyében az első helyzettől alig lemaradva, a második helyen végzett. Patinszki Andrea tanítványa magasugrásban 150 cm-es egyéni csúcsot ugrott, mellyel nemcsak megnyerte a számot, hanem a hazai fedettpályás újonc ranglistán is rögtön első helyre került. 60 méteren szintén egyéni csúcsot ért el (8.60-at futott), súlylökésben 9.30 méterre sikerült dobnia a 2 kg-os vasgolyót, amely eredménnyel az élmezőnyben végzett. Sajnos, a hosszúra nyúlt verseny végére alaposan elfáradt, így az utolsó számban, az 1000 méteres futásban elmaradt legjobbjától, ez pedig – ha csak 13 pont hátránnyal is –, de az aranyérmébe került. Az edzője szerint azonban Grétában bőven benne van a kiugró teljesítmény, ezért ezt az ezüstérmet is sikerként kell elkönyvelni.

Kiss Gréta sportos családba született, lánytestvére kézilabdázik, a fiútestvére pedig birkózik. Ő három éve jár már a sportiskola atlétikaedzéseire, s ahogy nekünk elmondta, szeretne majd az idősebb korosztályokban is jó atléta lenni.

A REAC Sportiskola Atlétika Szakosztálya várja a sportolni szerető fiúk és lányok jelentkezését, akik Gréta példája nyomán kedvet kapnak az atlétikához.