Kigyulladt egy autószerelő műhely a Beller Imre utcában

Teljes egészében ég egy autószerelő műhely a Beller Imre utcában. Az épület mellett több jármű is lángol. Az égő épület mögötti területről két gázpalackot hoztak ki a tűzoltók.

Tuz_Beller_05_f-NB

Fotók: XV Média – Nagy Botond

A mintegy nyolcvan négyzetméter alapterületű műhely teljes egészében égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek és megkezdték a tűz oltását. A lángok a műhely közelében álló családi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A rajok jelenleg öt habosított vízsugárral támadják a lángokat, további sugarakkal pedig a helyiségből kihozott két palackot hűtik, amelyek egyike acetilénpalack. A tűzoltás vezetője a tűzeset kétszáz méteres körzetét lezárta, az ott tartózkodókat biztonságos helyre kísérik – tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tuz_Beller_07_f-NB

Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen.

Tuz_Beller_08_f-NB

Frissítés:

16:00: A műhely közelében álló családi ház tetőzetét, melyre a tűz átterjedt, az egységek megbontják, eloltják a még izzó-parázsló részeket. Az égő műhelyből két palackot hoztak ki a tűzoltók. Az egyik acetilénpalack volt, ezt a rendőrségi mesterlövészek lőtték ki, megelőzve a palack esetleges felrobbanását. A korábban biztonsági okokból lezárt kétszáz méteres sugarú zónát a tűzoltás vezetője ismét megnyitotta, a körzetben élők visszatérhettek otthonukba – közölte a katasztrófavédelem.

Tuz_Beller_10_f-NB

Comments are closed.