Kiénekelt győzelem

Az év elején az egész világot bejárta az a videó, amely egy kanadai utánpótlás jégkorongtornán készült, és ott egy 16 esztendős magyar hokis, Horváth László erősítő híján, a jég közepén elénekelte a magyar himnuszt. Az ilyen helyzetekre fogékony észak-amerikai közönség hatalmas ovációval ünnepelte a magyaros virtust.

Pokornyi Dávid és Márkus Levente/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Pokornyi Dávid és Márkus Levente/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az énekelés a tornáról is elvonta a figyelmet, így a megérdemeltnél jóval kisebb visszhangot kapott, hogy a rangos sporteseményt a magyar U16-os válogatott nyerte. Az a csapat, melyben két XV. kerületi fiatalember is helyet kapott. Márkus Levente és Pokornyi Dávid egyaránt az UTE serdülőcsapatában játszik, előbbi kapus, utóbbi pedig hátvédposzton. Mindketten erősségei a lila-fehér együttesnek, amely a bajnokság rájátszásában – már a legjobb négy között – szerepel.

A két fiatalember négy éve résztvevője annak az utánpótlás-nevelő programnak, melynek célja, hogy kiszűrjék a tehetségeket. A programban jelenleg mintegy százötven fiatal vesz részt, közülük a legjobbak – ötven fő – közül válogatták ki a Kanadába utazó csapatot. A gárda aztán hat győzelemmel – no meg egy szépen elénekelt himnusszal – hálálta meg a bizalmat.

Az UTE vezetőit – Őze István klubelnököt és Ancsin Jánost, a jégkorong-szakosztály vezetőjét -, illetve a csapat XV. kerületi tagjait, Szuhánszki Dávid kapusedzőt, Márkus Leventét és Pokornyi Dávidot február 19-én Hajdu László polgármester személyesen köszöntötte.

Comments are closed.