Kidőlt fák és leszakadt ágak okoztak gondot az éjjeli vihar után

Főleg kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak gondot a hétfő éjszaka az országon átvonuló viharokban. A rákospalotai vasútállomáson egy fa zuhant egy vonat elé, amit a fővárosi tűzoltók motoros láncfűrésszel daraboltak föl. Emiatt Rákospalota-Újpest és Fót között reggel fél 8-ig pótlóbuszok jártak, mert egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket.

Az éjszakai vihar sok munkát adott a tűzoltóknak Budapesten. Éjfélig 29 helyszínre, míg reggel hatig 39 helyszínre kellett vonulniuk a fővárosi egységeknek, ahol műszaki mentési feladatokat kellett végrehajtaniuk. Személyi sérülésről sehonnan nem érkezett információ. A legtöbb jelzés a III, XVII. és a XVIII. kerületből érkezett – tájékoztatott Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

A Nagykőrösi úton egy vonat szaladt rá egy terebélyes faágra. Az ágak a jármű kerekei alá szorultak – a tűzoltók távolították el azokat. A III. kerületi Városfal utcában személyautóra dőlt egy fa és Újpest több pontjára is riasztani kellett az éjszakai órákban a tűzoltókat.

A katasztrófa védelem arra figyelmeztet, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint további viharok várhatók, ezért mindenkit arra kérnek, hogy kövesse a figyelmeztetéseket, riasztásokat, a tóparton nyaralók pedig figyeljék a tavi viharjelzést.

Comments are closed.