Kiállítják, majd elárverezik Dalnoki Jenő hagyatékát

Kiállítás nyílt Dalnoki Jenő olimpiai bajnok labdarúgó hagyatékából, amelyet november 15-én elárvereznek.

A gyűjteményben néhány futballereklye mellett festmények, műtárgyak, szobrok, porcelánok, fegyverek és könyvek szerepelnek. A legendás hátvéd ugyanis amellett, hogy labdarúgásban kimagasló teljesítményt nyújtott, művészetkedvelőként fáradhatatlanul gyarapította a számára értékes tárgyak gyűjteményét.

Az általa összegyűjtött és most aukcióra bocsátott tárgyak a sportember emlékéhez méltó módon jótékony célokat is szolgálnak, ugyanis a bevétel egy részét a 2006-ban elhunyt Dalnoki Jenő két gyermeke, Ildikó és Jenő a Tűzoltó utcai II-es számú gyermekklinika javára ajánlja fel – írta meg az MTI.

Fotó: Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia

Dalnoki Jenő 12 éves korában került a pestújhelyi kölyök focicsapatba. Iskolai bajnokságon figyelt fel rá az MTK, de ő inkább a Ferencváros hívásának tett eleget. 1951-től válogatott játékosként kijutott Helsinkibe, ahol olimpiai aranyérmes lett. 1960-ban Rómában bronzérmet nyertek az olimpián. Tizennégyszeres A válogatott, tizenegyszeres olimpiai válogatott, harmincszoros B válogatott és húszszoros utánpótlás válogatott volt. A kerületi REAC szereplését mindig figyelemmel kísérte, szakmai tanácsaira számíthattak. A XV. kerületi önkormányzat 1995-ben a kerület díszpolgárának választotta.

Comments are closed.