Ki a szabadba a gyerekkel!

Kikerültek a kerületi játszóterekre a Plukkido IDEKI program postaládái, és ezekbe családoknak szóló leveleket tesznek a program szervezői. A projektben a Kontyfa utcai, a Tarpai téri, a Taksony sori, a Tompa Mihály utcai, a Pestújhelyi téri és a Nyírpalota utcai játszóterek vesznek részt.
– A program célja, hogy a kisgyerekeket szabad levegőre csábítsa, rávegye őket a sétára. Éppen ilyen fontos, hogy ösztönözzék a szülőket, minél több időt töltsenek a gyerekekkel a szabad levegőn, illetve rávegyék őket, hogy lakóhelyük és a játszótér közelében is változatos, gyerekek és szülők számára is izgalmas sétákat tegyenek – mondta el Táncsics Judit ötletgazda.
A fenti célokat megvalósítandó, időről időre leveleket helyeznek el a szervezők a játszóterekre kihelyezett postaládákba. A gyerekek számára úgy kommunikálják, hogy a leveleket egy Manótól kapják, aki mindig új kalandra hívják őket. A kicsik pedig várni fogják, mit üzen nekik a Manó.
Mint megtudtuk, ha a lakók jól fogadják az új kezdeményezést, akkor a kerület többi játszóterét is bevonhatják a programba.
– Az első postaládát az új Kontyfa utcai játszótérre helyezték ki, azonban sajnos egy nap után letörték a tartórúdról. A Répszolg megerősítette a tartószerkezetet, és néhány nap múlva újra kitette a postaládát. Okulva az esetből, a többi játszótérre már eleve a megerősített talapzattal állították fel a ládikákat – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől.
Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a tér melletti friss füvesítést már kikoptatták, a játszótér kerítése eldeformálódott, mert focikapunak használják. Emellett a Répszolg munkatársai mindennap legalább 15-20 eldobált csikket szednek össze a kerítéskapun kívül és belül is, pedig a játszótéri dohányzást a törvény tiltja.

Comments are closed.