Kézis előrelépés

A bajnokság még csak a kétharmadánál tart, de már látni, hogy a REAC Sportiskola SE felnőtt női kézilabdacsapata kiemelkedik a Budapest-bajnokság mezőnyéből. A lányok ugyanis toronymagasan és veretlenül vezetik az I. osztályt, és egyre többet gondolnak az NB II-re.

A csapat/Forrás: Szentmihályi Mariann

A csapat/Forrás: Szentmihályi Mariann

– Ez a csapat alkalmas lenne az NB II-es szereplésre – mondta Szentmihályi Marianna, a szakosztály vezetője –, nyáron egy-két játékost, többek között egy vérbeli beállóst kellene csak igazolnunk, és belevághatnánk a nagy kalandba.
A történet persze nem ilyen egyszerű, az NB II-es szereplésnek ugyanis komoly ára van. Többek között saját utánpótlás (ebből egy juniorcsapat), az utazások, a bírók költségei és több edzéslehetőség. Nem csoda, hogy a Budapest-bajnokságban szereplő csapatok nagy része nem is foglalkozik a feljutással.
A háromcsoportos első osztály győztesei közül maximum kettő juthat fel az NB II-be, ha a klubjuk vállalja az anyagi terheket. Éppen ezért a pénzügyi lehetőségekről Sági Ferenc klubelnököt is megkérdeztük.
– Ha az idei költségvetésünket nézzük, akkor nehéz forrást találnunk a feljutásra, amely viszont sportszakmai okokból indokolt lenne. Ezzel együtt úgy gondoltuk, hogy önerőből is megpróbálkozunk a nehéz feladattal – mondta az elnök.
A kerületi kézilabdázók tehát azzal a tudattal készülhetnek a hátralevő mérkőzésekre, hogy jövőre egy osztállyal feljebb, a magyar nemzeti bajnokságban játszhatnak. A tény remélhetőleg kellő motivációt jelent a számukra ahhoz, hogy az alapszakaszból hátralevő mérkőzéseiken és a rájátszásban is az őszi kirobbanó formájukat mutassák.

Comments are closed.