Kezdődik az érettségi

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik május 2-án az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról – közölte az Oktatási Hivatal.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Most lép életbe az a szabály, amely szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi időszakban a vizsgák elkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítésének igazolása. Ha a vizsgázó ezt a feltételt nem teljesíti, nem kezdheti meg az érettségit.

A hivatal közleménye szerint a május 2. és június 24. között a középiskolákban (a húsz kormányhivatal szervezésében) 1161 helyszínen lesznek az érettségi vizsgák. Az érettségizők közül csaknem 76 ezren tesznek ebben a vizsgaidőszakban “rendes” érettségit, azaz szerezhetnek érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül – a vizsgarendszer által nyújtott lehetőségekkel élve – mintegy 36 ezren tesznek legalább egy tárgyból valamilyen fajta érettségit.

Az írásbelik május 2-ától május 24-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 2., a végső időpontja június 9., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 13. és 24. közötti időszakra esik.

Comments are closed.