Kezdődik a zöldhulladék-begyűjtés

Megkezdi a kerti zöldhulladék begyűjtését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. március 2-án. Kerületünkben – a szokásoknak megfelelően – hétfőn, csütörtökön és pénteken gyűjtik be a zsákokat.

A zöldhulladék elszállítása idén március 2-től november 27-ig tart, heti egyszeri alkalommal, körzetekre bontva.

Forrás: FKF Zrt.

A zöldhulladékot kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott kerti zöldhulladék-gyűjtő zsák feliratú, biológiailag lebomló zsákokban szállítják el. A 100 literes zsákok 235 forintos áron darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben kaphatók az FKF IX. kerület Ecseri út 8. szám alatti és II. kerületi. Fő u. 47. alatti ügyfélszolgálati irodáiban és a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint az FKF szerződött partnereinél, ahol azonban a zsákok ára eltérhet a társaság által meghatározott ártól. Az értékesítő helyek címlistája a www.fkf.hu weboldalon megtalálható. Zsákok vásárolhatók a XV. kerület Károlyi Sándor út 166. szám alatti Szemléletformáló és Újrahasználati Központban is.

A zsákokba lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű és gyom rakható. Kérik, hogy a legfeljebb karvastagságú faágakat egyméteresre darabolva, összekötve tegyék a zsákok mellé.

A társaság kéri, hogy a zöldhulladékot a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki a lakók. Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladék, vagy egyéb nem odavaló anyag kerül, a zsákot nem szállítják el!

Comments are closed.