Kezdődhet a főgyűjtő építése

Elkezdődhet az észak-pesti szennyvíz főgyűjtőcsatorna építése, október 9-én aláírták a kivitelezői szerződést.

A főgyűjtőcsatorna I. ütemének munkálatait az A-Híd Zrt. és a Penta Általános Építő Kft. konzorciuma végezheti nettó mintegy 1,2 milliárd forintért. A megállapodást Németh Angéla polgármester, dr. Lamperth Mónika jegyző, valamint Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója és Nagy Gábor, a Penta Általános Építő Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével.

A polgármester többek között elmondta, hogy Rákospalota északi részének fejlesztése a közművesítés hiányossága miatt megrekedt, így az elmúlt 20 évben a helyi önkormányzat a főgyűjtőépítést az egyik legfontosabb célként tűzte ki.

Időközben az is egyértelművé vált, hogy a Fővárosi Önkormányzat, bár az ő feladata lenne, nem végzi el ezt a munkát, ezért döntöttek úgy, hogy a tétlen várakozás helyett lépnek, hiszen a kerület rendelkezik a beruházás elindításához szükséges saját forrással. A városrész jövőjét hosszú távon és alapjaiban meghatározó beruházás első fázisa a Károlyi Sándor út –Erdőmenti út közti szakaszt érinti, a folytatásról pedig akkor dönt majd az önkormányzat, amikor az I. ütem elkészült.

Comments are closed.