Kezdődhet a 3-as metró meghosszabbításának tervezése, vizsgálják a rákospalotai szárnyvonal lehetőségét is

Nyáron kezdődhet a 3-as metróvonal káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezése – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.  A XV. kerületi önkormányzat kérésére egy esetleges rákospalotai szárnyvonal kiépítését is vizsgálják.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa egyetértett azzal, hogy elkezdjék a 3-as metróvonal északi meghosszabbításának tervezését. A tervezés várhatóan 2019 nyarán kezdődhet – áll a közleményben.

A Fővárosi Közgyűlés február 20-i döntése nyomán a tervezés elkezdéséhez nettó 1,2 milliárd forintot biztosított a fővárosi költségvetésben. Ezt követően a BKK, valamint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. közötti nettó 2,899 milliárd forintos konzorciumi szerződés keretében elkezdődhet a feladatok lehívásának előkészítése.

A tervezési feladatok tartalmazzák:

  • az Újpest-Központ és Káposztásmegyer, Megyeri út közötti metróvonal engedélyezési terveit és a szükséges létesítési engedélyek beszerzését,
  • az esetleges uniós támogatáshoz elengedhetetlenül szükséges részletes megvalósíthatósági tanulmányt,
  • a XV. kerületi önkormányzat kérésének megfelelően egy esetleges rákospalotai szárnyvonal kiépítési lehetőségének vizsgálatát.

Comments are closed.